Tænk tandlæge besøg ind i din livsstil

07 December 2019
Astrid Pedersen
Tænk tandlæge besøg ind i din livsstil

Du har sikkert hørt det før, men nu kan du så passende få det at vide igen: Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum går til tandlæge og får foretaget et eftersyn af tænder og tandkød samt en grundig rensning af samme. Dit årlige – eller faktisk allerhelst halvårlige – tandlæge besøg kan, sammen med en god tand hygiejne i det daglige, være med til at forebygge lidelser og sygdomme i tænder, gummer og mundhule.

Måske finder du det ikke bydende nødvendigt at bestille en tid hos din tandlæge hver sjette måned. Du oplever måske hverken tandpine eller blødninger fra tandkødet i forbindelse med tandbørstning. Men her skal du tænke på, at der sagtens kan eksistere ansatser til alskens dårligdomme, som du ikke kan se eller mærke. Der kan være opstået syreskader mellem tænderne eller under tandkødsranden, som kan føre til huller i tænderne eller til betændelses tilstande, som kan medføre udvikling af parodontose.

Disse ansatser kan kun ses af tandlægen ved hjælp af et røntgen billede. Og venter du, til smerterne eller blødningerne opstår, er skaden allerede sket. I yderste konsekvens kan dette føre til fjernelse af en eller flere tænder. Og er du rigtig uheldig, har kæbe knogle og gummer lidt så stor overlast, at der ikke kan isættes et implantat som erstatning for den mistede tand, hvilket betyder, at du må leve med et hul i din perlerække af blivende tænder resten af livet.

Få hjælp til at finde den rette tandlæge online

Hvis du er i tvivl om, hvilken tandlæge, du skal vælge, kan du med fordel tjekke sundheds bloggen liv-sundhed.dk. På liv-sundhed.dk finder du et stort antal omtaler og anmeldelser af diverse sundheds professionelle og special læger i Danmark, her under tandlæger. Du kan læse mere om din lokale tandlæge i Vallensbæk på liv-sundhed.dk/her-faar-du-den-bedste-tandpleje-i-vallensbaek

More articles