Tænk mental sundhed ind i din livsstil

11 December 2019
Astrid Pedersen
image

Måske forbinder du begreber som sundhed og sund livsstil med masser af hård motion og grøntsager til aftensmad. Sådan er der i hvert fald mange mennesker, som opfatter begrebet sundhed – og derfor har de opgivet at føre en sund livsstil, fordi det alligevel ikke er umagen værd. Og det er faktisk synd. For hvis vi havde et mere nuanceret syn på sundhed, ville flere kunne være med.

Hvad er sundhed?

Sundhed handler ikke om askese, afsavn, og en puritansk tilgang til hvad vi putter i munden. Vores vestlige kultur er gennemsyret af et protestantisk livssyn, som for det første påbyder os at arbejde hårdt, og for det andet benægter, at vi kan opnå gode ting uden hårdt, skånselsløst arbejde.

Men sundhed behøver ikke at være et spørgsmål om sanseløst knokleri, eller om at nægte sig selv nogen former for nydelse. Tvært imod kan du ikke opnå ligevægt i din tilværelse, hvis du ikke har dit hjerte og din sjæl med i din livsstil. Du skal lære at give plads til omsorg for dig selv – ellers kommer du ingen vegne. Så risikerer du at blive reduceret til en tom skal, som bruger timer i et fitness center, du hader, og spiser mad, du ikke bryder dig om.

Find balance i din sunde livsstil med egen omsorg

I stedet bør du drage den nødvendige omsorg for såvel dit sind som for din krop. Lider du eksempelvis af overdreven bekymring eller af følgevirkninger efter tidlige traumer, kan du med fordel søge hjælp til heling hos en psykoterapeut eller en psykomotorisk terapeut. Når du arbejder med dig selv, vil du finde større livsglæde, og dermed motivation til at tage din fysiske og mentale sundhed alvorligt. Hvis du leder efter flere tips til den sunde livsstil, som tilgodeser både krop og sjæl, kan du finde den på sund-blog.dk

More articles