Processen med at anskaffe et gulv fra et byggecenter

18 oktober 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det med at få lagt et nyt gulv starter med, at man som det første beslutter sig for, at der rent faktisk er grund til at udskifte ens gulv.

Dette kan være alt fra, at man er træt af at kigge på det gamle gulv til, at det nuværende bare er så slidt, at det ikke kan svare sig at optimere det, så man lige så godt kan udskifte det.

Derefter ser man på, hvad det nye gulv skal være for et, om det skal være magen til det gamle, eller man netop udnytter den her mulighed med at skulle fjerne det gamle gulv til, at man får et helt nyt gulv også i udseende at få lagt.

Man kan bruge det som et eksperiment til at se, om det passer i dette rum, man har udvalgt, og så løbende se på, om man vil bruge samme gulvløsning i andre rum i hjemmet.

Lavpristræ, Trælast, Byggecenter, Træhandel

Sådan fortsætter processen med gulvet fra byggemarkedet

Mange begår dog den fejl, at de så starter med at fjerne det gamle gulv med det samme, når de har besluttet sig for, hvad det skal være for et nyt et, som de vil have.

Lad os sige, det skal være et laminatgulv.

Så skal man først finde ud af, hvor de ligger inde med materiale nok til, at man kan købe materialerne til gulvet her, og finde ud af, om man kan lægge gulvet selv, eller man skal have professionelle håndværkere til at tage sig af den slags.

For man kan risikere, at der er udsolgt af gulvtypen der, hvor man ellers havde regnet med at købe den, og man kan ikke klare alt for lang tid at have et hjem, hvor der er et rum, man bruger tit, hvor der ikke er et gulv.

Så man skal først have de nye materialer hjemme og havde styr på, hvornår det nye gulv skal lægges, inden man fjerner det gamle.

Flere Nyheder