Kan du lide frikadeller – så læs med her
Ved du. hvor frikadellerne egentlig stammer fra?
Vi siger i Danmark, at frikadeller er en rigtig dansk ret – og vel tæt på også at være vores nationalret. Og det er også helt rigtigt, men frikadellen er faktisk inspireret af det italienske “fritatella“. Fritatella betyder nemlig stegt eller ristet (fritto) kød.
Ordet “frikadeller” er så en fortyskning af fritatella, som så er endt med at blive til frikadeller.
Hvor stor synes du, en frikadelle skal være?
De fleste der laver frikadeller derhjemme til aftensmaden, laver nok en frikadelle, som svarer til den mængde fars, der kan være på en spiseske med en god top på.
Men har du ikke også set en noget mindre variant, eksempelvis på en frokostbuffet. Så er frikadellen ofte blevet halvværet, eller måske endnu mindre. Mon ikke det har noget med at gøre, at man ikke skal spise sig mæt i frikadeller, og at der også skal være plads til andre retter.
Helt anderledes kan det være, hvis du går ind hos en traditionel slagforretning. Her er er frikadellen ofte vokset gevaldigt, og er minimum dobbelt så stor, som den frikadelle du selv steger derhjemme. Det er sikkert fordi at slagteren godt ved, at du regner med at du får noget ekstra, når du køber hos ham.
Hvad så med opskriften
Du kan sikkert allerede godt selv finde ud af at stege en frikadelle. Men hvis du endnu ikke har været så heldig, at hygge dig med det i køkkenet, så skal du da have en rigtig god opskrift, som du kan følge.
Her får du derfor et link til en opskrift, som giver dig de skønneste og lækre frikadeller du, kan drømme om. Det er den klassiske frikadelle, som du finder på de danske middagsborde. Og som en ekstra bonus, er der også lige en opskrift med på en god sovs.
Så er der serveret.