Hvad er zoneterapi?

19 november 2018
Anders Lundtang Hansen
Hvad er zoneterapi?

I dette indlæg vil vi kort forklare, hvad zoneterapi går ud på og så afslutningsvis komme med en anbefaling til et sted, hvor du kan få foretaget en perfekt form for zoneterapi, hvis du kommer frem til, at du mener, det er noget for dig.

Det skal nok lige slås fast med det samme, at zoneterapi ikke er en forskergodkendt behandlingsform i Danmark, hvorfor den går under betegnelsen “alternativ behandlingsform”, men dette behøver ingenlunde afskrække dig fra at prøve kræfter med behandlingsmetoden, for man kan sige: Hvis det virker, hvorfor så ikke afprøve det?

Zoneterapi går i sin enkelthed ud på, at man mener fra behandlingens side, at kroppen er inddelt i forskellige zoner/områder, og at kroppen oplever en generel vital energi, der strømmer rundt i kroppen.

Desværre kan man ifølge zoneterapiens opfattelse opleve nogle gange, at denne energi bliver blokeret i nogle zoner, hvorfor energien i kroppen ikke kan strømme frit rundt.

Løsningen er så angiveligt at berøre og trykke disse berørte zoner på forskellige måder, så energien igen kan komme til at strømme frit rundt.

Zoneterapi, der også kaldes “refleksologi”, har efter sigende meget gamle rødder, hvor man skal kunne spores terapiens oprindelse flere tusinde år tilbage til blandt andet Egypten og Kina.

Den moderne form for zoneterapi, som den ser ud nu og bliver behandlet derefter, har lidt omkring et-hundrede år på bagen, hvor terapiformen blev sat i moderne system i USA, og kroppen blev inddelt i 10 zoner.

Flere danskere har gennem tiden prøvet zoneterapi, og nogle forsøg har da også påvist, at visse skavanker os nogle patienter er forduftet, efter de har ladet sig forsøge med en omgang zoneterapi.

Det er dog op til den enkelte at undersøge, om det kan gøre noget gavn for en selv, og der kan vi fremhæve Stærk Helse, der er zoneterapi i Thisted, som man kan prøve en behandling hos.

Flere Nyheder