Få en balanceret livsstil med fysisk og mental sundhed

07 december 2019
Astrid Pedersen
Få en balanceret livsstil med fysisk og mental sundhed

Sund livsstil er et mantra her i den moderne tid, hvor vi alle har mulighed for at anlægge en levemåde, som er hensigtsmæssig for vort generelle helbred. Mange mennesker arbejder konstant på at optimere den fysiske sundhed, for eksempel gennem strenge og strikse planer for måltiders sammensætning og den daglige motion.

Der er opstået en vis puritansk tilgang – på grænsen til det asketiske – når det handler om at ”holde sig i form”. Vi har fået en tendens til at vurdere andre mennesker på det ydre, og i høj grad kigge på, om de er veltrænede, slanke og ”fit for fight”. Og en gang imellem glemmer vi, at sundhedens træ har dybe rødder i det indre – rødder, som også skal plejes og næres, førend kronen kan blomstre og trives.

Hvordan skaber jeg en sund livsstil indefra?

Hvis du er blandt de mange tusind danskere, som ønsker at leve sundt i 2020, må du ikke glemme at passe på dig selv. Rejsen mod en sund livsstil er hård og krævende – og du skal have både hjertet og sindet med, hvis den skal bære frugt. Du kan for eksempel love dig selv, at du vil tage dig selv mere alvorligt, og lytte til kroppens og sindets signaler. Der er mange måder hvorpå du kan bevæge dig i denne arena – og det anbefales, at du åbner op for en mere holistisk tilgang til den sunde livsstil med en bevidstgørelse af sammenhængen mellem krop og sjæl.

Du kan for eksempel prøve det, der kaldes psykomotorisk terapi. I gamle dage blev denne behandlings form kaldt afspændingspædagogik, hvilket i høj grad er forfejlet, idet metoden intet har med pædagogik at gøre. Med psykomotorisk terapi kan du opnå en erkendelse af forbindelsen mellem det fysiske, det psykiske og det åndelige aspekt af dig selv, og dermed en højere bevidsthed om dine egne behov.

Læs mere på forslagtilsundhed.dk/faa-et-bedre-liv-med-psykomotorisk-terapi/ 

Flere Nyheder