Få de bedste råd til en sund og harmonisk livsstil

05 December 2019
Astrid Pedersen
Få de bedste råd til en sund og harmonisk livsstil

I disse fitness tider, hvor der er så skarpt et fokus på den sunde livsstil og de bæredygtige vaner, kan det godt være svært at skelne skidt fra kanel. For hvad vil det egentlig sige at have en sund og rask livsstil? Er det at leve asketisk, holde sig på et vist antal kilo, og motionere flere timer om dagen selv om man ikke har lyst? Eller handler en sund livsstil i højere grad om at passe på sig selv, og drage omsorg for sine fysiske og psykiske behov med udgangspunkt i eget velbefindende?

Svaret svæver et sted der imellem. Det handler om at finde en balance imellem det, som objektivt set er sundt for kroppen (for eksempel den rette kost og en passende mængde motion) og så det, der gør dig glad. Der er eksempelvis ikke meget vundet ved at bruge tiden på at dyrke motion, hvis det dybest set ikke interesserer dig, og du blot anser motionen som en sur pligt. For det første er det spild af din dyrebare tid her på jorden, og for det andet får du slet ikke det optimale udbytte af motion, hvis denne foregår på halvhjertet vis.

Det samme gælder for din kost. Hvad er det værd at leve af gulerødder og selleri, hvis dette fratager dig hele glæden ved at sætte tænderne i et lækkert, vel tilberedt måltid?

Få de bedste tips til din nye, sunde livsstil på sund-rask.dk

Hvis du mangler inspiration til tilrettelæggelse af en hverdag, som både tjener din sundhed i det daglige og samtidig bidrager til din livsglæde, kan du med fordel finde den online. På sund-rask.dk finder du en samling af nogle af de bedste råd omkring livsstil, som kan øge din bevidsthed om, hvad der er sundt og godt for dig.

Læs for eksempel om, hvorledes du kan leve sundere med hjælp fra en kostvejleder, på sund-rask.dk/skal-din-sundhed-have-et-boost

More articles