Er din livsstil overhovedet sund for dig?

20 december 2019
Anders Lundtang Hansen
image

Vi bliver lige nødt til at adressere den magelighed og vante usunde vaner, som så mange af os danskere ender i, selvom vi ikke tænker over det, med vores livsstil.

Det skal ikke med det samme tolkes som, at vi mennesker skal leve som helse-fanatikere, for der skal også være plads til at leve, have det sjovt og skeje ud, men der kunne måske være plads til at se med lup på, hvordan vi egentlig lever til dagligt.

Mange af os sover dårligt, vi har hovedpine, føler os oppustede, har dårlig kondition og føler os hele tiden sultne, selvom vi spiser meget af tiden – og det kan også ses på vores krop.

Forestil dig så, at du bliver vækket op en dag og føler dig udhvilet som aldrig før, har overskud, føler dig sund med videre – det er jo netop svært, fordi man aldrig har oplevet det før, og man tror, at ens nuværende situation er den bedste, man kan befinde sig i udover de mindre udsving.

Sådan vil det gode liv dog tage sig ud, hvis man ændrer lidt på ens livsstil og for eksempel begynder at dyrke lidt motion, man synes er sjovt; man spiser noget mad, der ikke har så mange tomme kalorier, og man kvitter måske nogle af de mere dårlige vaner og får desuden sovet igennem.

Den forandring vil måske ikke føles nærværende med det samme, for kroppen er så sindrig, at den tilpasser sig de vaner, du tillægger den. Det er ren overlevelse.
Derfor skal den have en overgangsperiode til at forstå, at der nu sker forandringer, men når de så først mærkes, så kan de gøre alverden for dit liv.

Du behøver ikke skabe de støre og gigantiske forandringer på samme dag, men mange bække små gør bestemt en stor å, så det kan være at starte med nogle mindre forandringer.

Flere Nyheder