Den sundeste livsstil med omsorg for krop og sjæl

07 december 2019
Astrid Pedersen
Den sundeste livsstil med omsorg for krop og sjæl

Når du i forbindelse med årsskiftet står for at skulle vælge nytårsforsæt, vil du sikkert i lighed med tusindvis af andre danskere sværge at leve sundt i det kommende år. Men hvad vil det egentlig sige at leve sundt i 2020?

En sund livsstil for det hele menneske

Sundhed er et begreb, som er både temmelig diffust og meget flygtigt. Det er nærmest umuligt at blive klog på, hvad der er sundt og hvad der er usundt – især inden for fødevarer og motions former. Det ene øjeblik skal du undgå fedt i maden, fordi det er farligt for helbreddet. Og dagen efter kan du roligt fylde dig med alskens fedtstoffer, fordi det er vigtigt for kroppen at få fedt tilført gennem kosten.

På samme måde som cardio workout og cirkeltræning for få år siden var vejen til evig ungdom, er denne træningsform i dag forkastet til fordel for vægttræning og smidigheds øvelser gennem eksempelvis yoga eller pilates. Hvis du skal leve efter, hvad der er sundt lige her og nu, er det således fristende hurtigt at give op. Men her skal du huske, at der er ganske generelle og overordnede begreber, som konstituere den sunde livsstil. En af dem er omsorg for sig selv i det daglige.

Hvordan drager jeg omsorg for mig selv?

Egen omsorg kan tage mange former. Det kan være ikke at tøve med at opsøge en psykolog eller en psykoterapeut, når livet er svært. At bruge tid og penge på en kiropraktor, når ryggen eller nakken giver daglige smerter – eller investere i kostvejledning, hvis du ønsker at ændre dine kostvaner og måske endda tabe et par kilo. Egen omsorg er fremmende for motivationen, og kan hjælpe dig til helt af dig selv at finde den vej, som er sundest for dig.

Du kan læse mere om sund livsstil på sundhedsliv.dk

Flere Nyheder