Sådan udøver du god service trods modgang

23 december 2019
Anders Lundtang Hansen
image

I denne artikel tager vi udgangspunkt i, at du arbejder i en virksomhed, hvor der er daglig omgang med kunder af forskellige typer.

Dette kan være i alt fra supermarkeder til specialforretninger og udbringsningsfirmaer, og du kan sikkert forestille dig mange flere eksempler, hvoraf en måske passer til det sted, du arbejder, eller du kender en, som der gør.

Så ved du nok også godt, at man ikke altid lige har de bedste dage hele tiden, og man kan have mere overskud nogle dage end andre.

Måske sov man dårligt natten før, det er gråvejr, hunden er lige død, eller kæresten er gået fra en, og så er det klart, man måske ikke lige er så meget ovenpå den dag, men det ændrer jo ikke ved, at man skal kunne udføre ens arbejde nogenlunde tilfredsstillende uanset dagene.

Det er jo relativt let nok, hvis man er kontoransat og skal skrive artikler eller andet, for på skrift man sagtens foregive at være glad, selvom mundvigene hænger langt nedad.

Så hvis du ikke lige har den bedste dag på dit service-arbejde, så kommer her nogle forslag til, hvordan du nemmest kan komme gennem dem.

Tag et bad om morgenen, få noget at spise og tag i god tid af sted på arbejde, så du føler dig frisk, mættet med energi og ikke skal halse ud på arbejde.

På selve arbejdet kan du have nogle snacks, du spiser i din pause, og husk endelig at holde den pause hellig, da du får brug for den.

Er der en kollega eller flere, som plejer at gøre dig glad, så forsøg at hæng ud blandt dem, så du mærker dit humør løfte sig.

Slutteligt skal du sætte en gulerod for enden af arbejdsdagen efter noget, som du glæder dig til, når du får fri.

En aftale, køb din livret eller se en film derhjemme, så længe det er noget, du godt kan lide at gøre og som forkæler helt og holdent dig.

Flere Nyheder