Sådan laver du en saftig flæskesteg med sprøde svær

23 February 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Flæskesteg er måske bedre kendt for noget, vi i særlig grad laver til jul. Men flæskesteg er sådan set godt at servere hele året rundt. Der er sjældent noget der slår en veltilberedt flæskesteg som er dejlig saftig, og har fået sprøde svær. 

Det er en kunst at lave en lækker flæskesteg. Den skal både have opmærksomhed og kærlighed før du får et godt resultat. Hvis den får for meget, vil den smage tør og kedelig, hvorfor det er vigtigt at du løbende holder øje med den. Hvis den først bliver overtilberedt en smule, har du mistet alt den lækre saft og kraft der er i en flæskesteg. 

En god flæskesteg kan både serveres med sovs og kartofler. Du kan også lave det sammen med en stuvet kål og flødekartofler. 

Sådan laver du en god og saftig flæskesteg

Når du skal lave en lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær til, er det vigtigt at være opmærksom på fremgangsmåden og tilberedningen. Her anbefaler vi, at du starter med at ridse sværen helt ned til starten af kødet i lige streger. Der må gerne være et sted mellem 0,5-1 cm i mellem hvert svær. Hvis du køber flæskestegen hos din lokale slagter, kan du få hjælp til at ridse sværene af slagteren. 

Herefter skal du huske at salte sværene godt. Sørg for at saltet trænger ned mellem sværene, så de kommer til at blive dejlig saltet, når de bliver sprøde. Du kan med fordel smide et par laurblade ned i sværene, så det giver noget smag og aroma til hele flæskestegen. 

Herefter skal den i ovnen, hvor det er vigtigt at du løbende holder øje med den. 

Hvor lang tid skal flæskestegen have i ovnen?

Hvis du er i tvivl om, hvor lang tid flæskestegen skal have i ovnen før den bliver saftig og for at du får sprøde svær, kan du få svaret her hos https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7583/flaeskesteg-med-sproed-svaer.

More articles