Pas på med at gå for meget i corsage

14 April 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Corsage, eller korset, som det også bliver kaldt, bliver betragtet som en undertøjsdel til forholdsvis kvinder, men det specielt i gamle dage, at man bruge den slags som hovedsageligt undertøj.

Man har siden udviklet undertøjsdele, der er markant lettere at have på og mere smidige og behændige at bære, hvorfor man i en periode helt så de fleste corsager forsvinde fra kvinders garderober, fordi de ikke var så behaglige at have på modsat de alternativer, der ellers fandtes.

På det seneste er de dog kommet frem igen, fordi det er blevet muligt at lave dem, så de sidder mere dejligt og ikke gnaver, hiver med videre i huden på en.

Men ellers ser man mest corsager blive brugt i subkulturer såsom ved burlesque, rollespil a la Victoria-tiden og så nok mest som et frækt alternativ til sexet undertøj.

Som almindeligt brug benytter man det ikke så meget, man derfor bliver det stadig benyttet af visse, og det skal man være lidt påpasselig med, for det er ikke alt, man får at vide på forhånd, eller som der følger en brugsanvisning med til – men du kan læse lidt om det her.

I gamle dage benyttede man netop også corsage til at blive smidig omkring livet, fordi man kunne snore dem sammen med tiden, som kroppen vænnede sig til det.

Dette er ikke sundt for kroppen i længden, men den praksis bliver stadig brugt.

Selv hvis man ikke bruger corsage til at blive tynd på maven, så skal man stadig begrænse brugen af den.

For hvis man har den på hele dagen, kan den stive kroppen af, og man får svært ved at bøje og bukke sig.

Er man virkelig uheldig, kan kroppen vænne sig så meget til en corsage, at den får svært ved at fungere korrekt uden at have sådan en på.

More articles