Montering af robotplæneklipper – få hjælp til arbejdet

22 February 2021
Camilla Skøtt

editorial

Drømmer du om en græsplæne, der står skarpere og mere grøn end naboens? Så skal du have fat i en robotplæneklipper, og det kan kun gå for langsomt. Når den er i hus, skal den monteres… og her kan du med fordel få professionel assistance.

Professionel hjælp, tænker du måske – kan jeg ikke bare gøre det selv? Og jo, det kan du såmænd godt, men montering af robotplæneklipper er ikke så let, som man skulle tro. I hvert fald ikke hvis man gerne vil have et flot resultat, der virker.

Der er selvfølgelig den nemme løsning, hvor du bare hæfter kablerne til plænen med de medfølgende pløkker. Men selvom producenterne lover, at både pløkker og kabel hurtigt vil være skjult af græsset, så har vi endnu til gode at se det ske sådan for alvor. Og hvis du gerne vil have nabolagets flotteste græsplæne, så nytter det ikke at gå på kompromis med æstetikken.

Få kablerne gravet ned

Hvis du vælger at hente professionel hjælp ind, kan du finde en montør, der graver kablerne ned i jorden. Han bruger som regel en kabelnedlægger, så kablet ligger nøjagtigt 10 centimeter nede i plænen hele vejen rundt – det giver nemlig det bedste resultat.

Montøren kan også hjælpe dig med at finde den bedste rute til plæneklipperen og ikke mindst sørge for, at robotten ikke kommer ind i de bede, den skal holde sig fra. Har du en almindelig størrelse have, koster en montering ca. 3.000 kroner. Det kan lyde af mange penge, men forestil dig, at du sidder i solen og slapper af med en kold øl, mens andre klarer det hårde arbejde – og bagefter kan du sidde ligeså stille på terrassen og nyde, at din plæne bliver slået dag efter dag. Snorlige vel at mærke, så du giver naboerne kamp til stregen.

More articles