Maler på Amager: Sådan opbevarer du bedst din maling

20 september 2020
Camilla Skøtt

editorial

Det er sjældent at man bruger den absolut sidste dråbe maling, når der skal males på hjemmefronten, og derfor har mange af os rester af maling stående i skuret, garagen eller på loftet – men hvordan opbevarer du egentlig bedst din maling?

Maling kan blive for gammel, forklarer en maler på Amager, og det er en skam, for det er ikke ligefrem billigst at købe de dyrebare dråber til væggene. Derfor er der også al mulig god grund til at opbevare din maling mest optimalt, så den holder så længe som muligt – men hvordan gør du det?

Vi har samlet fem gode råd til dig, der gerne vil gøre det bedst muligt – læs med under billedet.

Sådan opbevarer du din maling

Vil du undgå at din maling bliver for gammel, inden udløbsdatoen, skal du stille den korrekt – du kan med fordel:

1) Opbevare din maling på et køligt og tørt sted og altid under et tæt låg. Har du plads i et køleskab, er det helt optimalt, men kælderen er også et godt sted.

2) Sørg for at din maling står på et sted, der er absolut frostfri – alternativt bliver malingen ødelagt med det samme.

3) Husk at du aldrig må bruge beskidte pensler eller ruller, når du maler, da du så sætter gang i bakterierne i malingen. Det kan betyde, at næste gang du åbne låget, har bakterierne ødelagt de dyre dråber.

4) Hæld malingen over i et andet bæger, når du skal bruge den, så du ikke sætter pensler og ruller direkte ned i spanden; det forlænger levetiden væsentligt.

5) Hvis du har maling stående i længere tid, kan det være en god idé at røre i dem jævnligt. Er det for bøvlet, kan du i stedet vende dem på hovedet i ny og næ, så malingen ikke samler sig i bunden.

Flere Nyheder