Må du bruge din Mazda 2 til erhverv?

15 februar 2019
Anders Lundtang Hansen
Må du bruge din Mazda 2 til erhverv?

Måske er det fristende, hvis du arbejder et sted, hvor du er blevet udstyret med en kassevogn i firma-regi til at udføre dit arbejde med, som ofte foregår ude hos kunder, lige på vejen hjem svinge ind og hente ungerne eller købe ind.

Men det er jo forbudt.

Hvis man har fået tildelt er erhvervskøretøj, så skal det kun bruges i erhvervssammenhænge og ikke til private ærinder. Også selvom man tror, man ikke bliver opdaget, så kan det koste kassen, hvis det sker. Der er endvidere også kommet mere kontrol på det område.

Så er der også køretøjer med de såkaldte papegøjeplader, hvor der kan være undtagelser og lempelser, hvor private opgaver overlapper med firmaarbejdet.

Vi vil dog stadig mene, at det er til at finde ud af, for hvis ens kassevogn er fyldt med værktøj og har logo på siden, så er den jo til brug i det erhvervsmæssige med eventuelle få undtagelser.

Men hvad så, hvis du ejer en Mazda 2 uden logoer på, og som du bruger privat, men som du måske bruger i forbindelse med noget arbejde som selvstændig?

Så kan det faktisk godt pludselig blive svært at skelne mellem disse to facetter.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at du er selvstændig og ikke har nogen arbejdsgiver, der direkte har givet dig en Mazda 2 som firmabil, men hvor din eneste ‘chef’ er de kunder, du udfører arbejde for, så er det pludselig en anden sag.

Det er nemlig ikke alle selvstændige, der har råd til både at have en firmabil og en privat bil, men hvis ens arbejde netop foregår på landevejene ved at tage ud til kunderne, så er man også bedre rustet til dette ved at have en bil til rådighed.

Her er en Mazda 2 et rigtig godt køretøj til dette, men det er så svært at sige med reglerne og tilladelser til brug af køretøjer, at den bedste løsning er at konsultere skattemyndighederne og få dem til at lave en afgørelse over din specifikke sag.

Flere Nyheder