Kom helskindet ud af dit misbrug med en alkoholbehandling

19 July 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Hænger du fast i et afhængigheds betinget misbrug af alkohol? Så bør du overveje en alkoholbehandling.

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

Der findes mange forskellige modeller og metoder når det gælder alkoholbehandling. For at en alkoholbehandling skal være succesfuld bør udgangspunktet altid være den misbrugsramte og vedkommendes behov.

En alkoholiker i et forholdsvis let misbrug vil have god gavn af en ambulant behandling således at han eller hun kan bevare kontakten til arbejdspladsen og de øvrige omgivelser imens behandlingen pågår. Men i andre tilfælde kan det være formålstjenligt at fjerne den misbrugsramte person fra hans eller hendes miljø.

Dette gælder især i tilfælde hvor omgivelserne kan have indflydelse på misbrugets sværhed, og hvor der er stor risiko for tilbagefald. Her vil en indlæggelse på et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling være på sin plads.

Slip afhængigheden med hjælp fra Behandlingscenter Stien

Et sådan misbrugscenter er Behandlingscenter Stien. På Behandlingscenter Stien vil du kunne få en effektiv alkoholbehandling med indlogering på centeret. Et sådant forløb har typisk en varighed på cirka fem uger og inkluderer om nødvendigt indledende afgiftning og afrusning.

Når kroppen er fri for giftstoffer, og de fysiske abstinenser er væk, kan den egentlige behandling i form af terapi påbegyndes. Denne foregår såvel individuelt som i grupper.

Hos Behandlingscenter Stien behandles efter Minnesota modellen – en evidens baseret behandlings metode som tager udgangspunkt i den misbrugsramtes egen livsverden. Derfor vil du i forbindelse med et behandlings forløb på Behandlingscenter Stien kunne få et sideløbende familie forløb for de resterende medlemmer af din familie, for eksempel din kæreste eller ægtefælle og dine børn. Dette forløb har til formål at styrke familiens sammenhængskraft og bryde det dårlige mønster, så dine børn ikke gentager dette når de bliver voksne.

Du kan læse mere om Behandlingscenter Stien og alkoholbehandling på hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

 

More articles