Kan det betale sig at få malet sit hus af en uddannet maler?

10 September 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Svaret på det spørgsmål er et ja. En maler er en uddannet håndværker, der har en lang uddannelse og erfaring bag sig, når det kommer til at male, hvilke betyder at han har en større viden omkring malearbejde end vi har, også selvom vi har prøvet flere gange at svinge en malerkost.

En anden fordel ved at benytte sig af en uddannet maler, f.eks. en maler på Amager, er at du slipper for at skulle tage fri fra arbejdet for at male eller at skulle bruge aftener og weekender på at male samtidig med at du lever i rod.

Farver på væggen

I mange år har det været almindeligt at få malet med hvide eller lyse farver, men i de senere år har flere og flere fået lyst til at få lidt farve på væggene. Her kan du med fordel udnytte din malers viden omkring maling og farver. Det er nemlig ikke ligegyldig, hvilke farver der vælges at males med.

Hvilke farver der passer bedst til hvilke rum er meget individuelt. Det kommer blandt an på hvordan lyset falder, hvor højt der er til loftet, hvor mange kvm værelset er på og hvad det skal bruges til. 

Et godt eksempel er køkkenet. Hvis det males i den forkerte farve, vil det mad der bliver forberedt i køkkenet se kedeligt eller måske endda uappetitligt ud, fordi farven på væggen genspejler sig i maden.

Omvendt kan de rigtige farver få et rum til at virke større eller mindre, hvis det er det der er behov for. Det kan samle rummets møbler, så de ser bedre ud og få rummet til at virke rart og hyggeligt at opholde sig i.

Maleren har også en stor viden omkring hvilken maling der er af en god kvalitet og hvilken maling man bør undgå at få malet i.

More articles