Hvorfor anvendes strømpebukser til røverier?

14 April 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Faktisk er det måske egentlig mest i film og særligt de mere komiske film med røverier, hvor man ser folk bruge strømpebukser.

Dette knytter sig ofte til, at røverne ikke har forberedt sig godt nok og skal begå et indbrud eller et røveri af en bank eller butik, uden der er så meget tid til at tænke over sagerne eller lægge en konkret plan.

Så taktikken her er mest, at man braser ind, sjæler eller forlanger penge udleveret, og så stikker man af igen – og bliver hurtigt fangede.

Men faktisk bruger reelle tyve også strømpebukser til at begå den slags røverier, men man kan nok sige, at den slags typer af røverier er dalet på det seneste, hvilket nok skylder flere faktorer.

For det første er røverne blevet mere organiserede, hvorfor man planlægger ens indbrud med videre bedre, men sikkerhedsforanstaltningerne ved banker og butikker er også øgede gevaldigt, hvorfor strømpebukser sjældent er nok som maskering, som de jo bliver brugt til.

Desuden er det blevet lettere at få fat i forklædning med videre, så man ikke skal ned i en fysisk forretning at købe dem, hvor man blev registreret og set af andre, også selvom man sendte en anden for at hente ens forklædning.

Nu kan man købe det over nettet, hvor der findes ting, der skjuler ens ansigtstræk bedre, end strømpebukserne gør det.

For det er jo netop, hvorfor røverne bruger strømpebukser: De skal bruges til at maskere dem, fordi de trækker ud i ens ansigt, når man tager dem på, specielt hvis man udvider dem.

Men derfor er de også kilde til latterliggørelse, da man stadig kan se andre personlige træk ved ansigterne, og man kan se resten af strømpebuksen stå op fra enden af hovedet.

Men om æraen med at bruge strømpebukser er slut, er nok svært at sige, for der vil nok altid være desperate røvere derude.

More articles