Hvilke ting hjælper en boligadvokat med?

07 januar 2021
Camilla Skøtt

editorial

Er du i tvivl om, hvad en boligadvokat i virkeligheden kan hjælpe dig med? Listen er lang, og det er alle pengene værd – ikke mindst visheden om, at du kommer trygt i hus uden juridiske overraskelser.

Når du skal finde en boligadvokat – hvad enten det er i København, Odense Aarhus eller et hvilket som helst andet sted – er det essentielt, at du sikrer dig, at du får den hjælp, du har brug for.

Typisk kigger en boligadvokat på følgende ting:

– Købsaftalen

– Salgsopstillingen

– Tingbogen

– Skødet

– Servitutter

– Lokalplaner

– Forureningsforhold

– Tilstandsrapporten

– El-rapporten

– Ejendomsfaktarapporten

– Energimærket

– Ejerskifteforsikring

– Husforsikring

– Eventuelle regnskaber fra ejerforeningen

Har du brug for yderligere hjælp til helt specifikke ting, skal du selv være opmærksom på, om det er indeholdt i den aftale, du laver med den respektive advokat.

Kan du bruge en landsdækkende boligadvokat?

Mange boligkøbere tror, at de skal finde en advokat i lokalområdet, men det behøver du ikke nødvendigvis. Du kan sagtens vælge en landsdækkende advokat, og du behøver ikke at finde en, der kan holde møde i dit nærområde – faktisk kan alle opgaver i forbindelse med advokatens arbejde klares digitalt. 

Vælger du en online virksomhed, bliver du altså mere fleksibel, og det betyder, at du lettere kan finde et godt og billigt tilbud fra en anerkendt boligadvokat. I den forbindelse kan du også med fordel kigge på, om du kan finde en certificeret BOLIGadvokat – her vil vedkommende nemlig være underlagt en række etiske regler vedrørende kvalitet og service, ligesom du har krav på et uforpligtende formøde.

Husk advokatforbeholdet

Hvis du allerede har indledt boligjagten og overvejer at underskrive en købsaftale, inden du har fundet en advokat, så må og skal du huske at få indført et advokatforbehold i kontrakten. Det er din sikkerhed for, at du kan komme ud af handlen igen uden yderligere omkostninger, og det giver dig tid til at finde en boligadvokat, der kan gennemgå sagen.

Flere Nyheder