Helsinki er en anderledes og hyggelig weekendtur

09 december 2019
Emilie Ann Jacobsen
Helsinki er en anderledes og hyggelig weekendtur

Når du skal på en weekendtur, vil det ofte være byer som Barcelona, London og Berlin, som du først overvejer. Men der findes mange andre byer rundt om i Europa, der er mindst lige så nemme for dig at komme til, og som har rigtig meget at byde på. En af de byer, der i høj grad er overset, er hovedstaden i Finland, Helsinki. Det er en hyggelig by, der på en gang har et tydeligt skandinavisk præg, men hvor du også tydeligt kan se på blandt andet arkitekturen, at der i perioder har været en kraftig påvirkning fra den store nabo mod øst, Rusland. 

Det tager kun et par timer for dig at flyve til Helsinki. Der venter dig en by med milde somre og kolde vintre. Det er dog alt sammen en del af charmen. Om vinteren kan du for eksempel varme dig i en af de saunaer, som finnerne er så kendte for. Læs mere her

En af de vigtigste seværdigheder i Helsinki er domkirken, der blev bygget af russerne i den første halvdel af 1800-tallet. Derfor har kirken også et tydeligt russisk præg. Kirken troner på en plads over vandet, og der er derfor også en fantastisk udsigt fra pladsen og udover bugten. 

En anden vigtig seværdighed i byen er deres frilandsmuseum. Der kan du besøge gamle gårde og få en fornemmelse af, hvordan finnerne levede livet tidligere. Mange af dem boede meget isoleret i skovene, og der kan frilandsmuseet netop være med til at give dig et godt indblik i det. 

Når du er i Helsinki, bør du ikke snyde dig selv for at prøve nogle af de mange lokale specialiteter. Det kan for eksempel være kød fra elg, bjørn og rensdyr. Det er noget, som vi ikke ofte får mulighed for at smage herhjemme. 

Få mere inspiration på https://rejsebloggerne.dk/ 

Flere Nyheder