Godt at vide når du køber bolig

06 januar 2021
Maya Hindsberg

editorial

Når du står og skal købe en ny bolig, skylder du dig selv og familien, at dine penge bliver brugt ordenligt, og at købet er blevet gennemgået ordenligt. Det kan dog både være svært og uoverskueligt at gøre selv. Det er derfor, at en boligadvokat kan være en god ide, at have med. En boligadvokat gennemgår nemlig diverse dokumenter og handlen ned til mindste detalje, og stiller de spørgsmål, du ikke nødvendigvis ved, der skal stilles. Ofte vil de også kunne opdage eventuelle fejl og mangler i boligen, og fortælle dig, om det er et dårligt køb, til den pris, det står til. Du kan evt. læse mere om boligadvokater på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

De største fælder ved boligkøb 

Der er en række ting, som du bør være opmærksom på, når du køber hus. En af dem er begrænsede lokalplaner. En lokalplan er en plan for det område dit hus ligger i, og bliver defineret af kommunen. Det kan være med til at bestemme, om du må lave en tilbygning, solceller på taget etc.

Det næste punkt er forurening af grunden. Der er en god del forurenede grunde i Danmark, og det kan hurtigt blive dyrt at skulle rense jorden. 

Til sidst er der boligens konstruktioner. Hvis du har overset, at noget snart skal skiftes, eller noget er gået i stykker, er det dig, som står med udgifterne, når ejendommen har skiftet ejer. 

Vigtige dokumenter

Der er to dokumenter, som du sandsynligvis kender til. Det er salgsopstillingen og købsaftalen. Der er dog en del flere dokumenter og trin i købsprocessen. Jo mere forberedt du er, jo bedre går din handel sandsynligvis. De primære dokumenter er: salgsopstillingen, købsaftalen, ejendomsdatarapporten, tilstandsrapporten, energimærkning, elinstallationsrapporten, ejerskifteforsikring, skødet og refusionsopgørelsen.

Hvis ikke du gider, eller har tiden til at sætte dig ind i disse dokumenter, kan det være en rigtig god ide, at få hjælp fra en boligadvokat, som kan forklare de vigtig detaljer.

Flere Nyheder