Find hvidvin til din næste fest online

13 november 2018
Astrid Pedersen
Find hvidvin til din næste fest online

De fleste af os kan nok nikke genkendende til det sære faktum, at det er lettere at finde en god rødvin end en ditto hvidvin. Hvor de fleste af os ved præcis hvad vi leder efter, når det handler om at købe rødvin til de festlige lejligheder, stiller vi os tøvende over for hvidvinens mange kvaliteter. Skal den være tør eller sød? Frisk og frugtig, eller fed og rund? Syrlig og let perlende eller neutral?

På vore danske breddegrader er vi ikke så vant til at drikke hvidvin, hvilket egentlig er synd. Hvidvin komplimenterer på smukkeste vis mange forskellige retter, hvor rødvin kan være for tung og krydret – for eksempel retter med fisk eller skaldyr, retter med kylling eller andre former for fjerkræ, og sågar lettere kødretter med eksempelvis kalv eller lam. Hvidvin fremhæver de sarte smags nuancer i disse retter, og vil aldrig komme til at virke dominerende – med mindre du selvfølgelig med vilje har valgt en exceptionelt tung, fed og krydret hvidvin.

Kan jeg servere hvidvin for mine middagsgæster?

Det korte svar på oven stående spørgsmål er ja – du kan med fordel købe et par flasker god hvidvin i høj kvalitet, nærmest uanset hvad du serverer. For det første kan hvidvin bruges som en lækker og let velkomstdrink til at supplere eventuelle snacks. For det andet vil der som oftes være en eller flere i selskabet, som ikke er så vilde med rødvin – mange mennesker får hovedpine af rødvin, ofte på grund af det høje indhold af tanniner (garvesyre). En god, tung hvidvin kan i mange tilfælde sagtens gøre det ud for rødvin, selv når du serverer kød. Og så har du tilgodeset alle dine gæsters behov.

Du kan finde hvidvin og rødvin i alle genrer – og selvfølgelig i top kvalitet – i den online shop på winthervine.dk

Flere Nyheder