Find det rette misbrugscenter til alkoholbehandling

11 oktober 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Har du eller en du holder af udfordringer med alkoholindtaget? Så kan det være en utrolig god beslutning at opsøge et misbrugscenter. For det selv at forsøge at stoppe sit misbrug kan være noget så svært. Og desuden så anbefales det ofte også, at f.eks. afrusningen foregår med sundhedspersonale omkring, da kroppen normalt kan reagere voldsomt på ikke at få alkohol længere.

Når skridtet endelig skal tages, og der skal findes et misbrugscenter til at hjælpe med alkoholbehandling, så er det ekstra vigtigt at havne det helt rette sted. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvordan du finder det. Det kigger vi derfor på her. 

Sådan havner du ved det rette misbrugscenter

Find et specialiseret misbrugscenter

Til en start vil det rette misbrugscenter være et, som allerede har solid erfaring med alkoholbehandling. Det kan nemlig stille dem bedre til at arbejde med afrusning, terapiforløb og generelt de udfordringer der kan opstå omkring det at skulle stoppe med at drikke. 

En effektiv måde du kan undersøge, hvorvidt et misbrugscenter er specialiseret i alkoholbehandling er, at du læser på deres hjemmeside eller giver dem et kald. 

Hvilken tilgang har misbrugscentret til patienterne?

En anden ting du kan forholde dig til er, hvilken tilgang misbrugscentret har til patienterne. Går de f.eks. op i at lave forløb, der er skræddersyet til den enkelte? Og går de op i at inddrage pårørende og andre vigtige personer i behandlingen? Nogle gange kan det nemlig være ekstra vigtigt med den rette støtte. 

Er der mulighed for et længerevarende forløb? 

En tredje ting der kan undersøges er, om der er mulighed for at alkoholbehandlingen bliver et længerevarende forløb. Det vil også sige: Er der mulighed for at blive indlogeret under behandlingen? Det kan nemlig være et must at komme helt væk fra vante omgivelser og at være omgivet af professionelle, der vil hjælpe en. 

Et sted du bør række ud til, når du vil i de bedste hænder er: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder