Find den bedste psykolog på Frederiksberg

05 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du et af de mange mennesker, som hver eneste dag døjer med angst – enten for fremtiden, for sygdom eller måske for angsten selv? Så kan du med stor fordel opsøge en psykolog eller en terapeut som beskæftiger sig med behandling af angst lidelser gennem metakognitiv terapi.

Hvad er metakognitiv terapi?

Blandt de mange forskellige retninger inden for psykologisk terapi finder vi metakognitiv terapi. Metakognitiv terapi er en af de nyeste terapeutiske metoder og er på sin vis en videre udvikling af den velkendte kognitive terapi.

Oprindeligt er metakognitiv terapi som metode udviklet til behandling af generaliseret angst, og har siden opnået anerkendelse som en metode til generel behandling af psykiske og mentale problemer. Metoden understøttes af videnskabelig evidens fra en lang række studier og må siges at være særdeles velegnet når det handler om behandling af de mest almindelige problematikker som for eksempel lavt selvværd, angst, stress og depression.

Et af symptomerne på eksempelvis angst eller depression er nemlig at vi får vanskeligt ved at kontrollere vor egen tænkning samtidig med at denne udvikler sig i en retning som er uhensigtsmæssig i forhold til at komme ud af den onde cirkel.

Gennem metakognitiv terapi kan du lære at komme ud af den onde cirkel af negative tanke og handle mønstre, ikke gennem kontrol af dine negative tanker og følelser, men kontrol over den måde hvorpå du reagerer på dem. Du vil slippe ud af en rugende og bekymret adfærd som på sigt kan føre til angst. Og du vil kunne slippe din evige trang til at kontrollere alting samt at dvæle ved det negative.

Hvor kan jeg få metakognitiv terapi?

Hos psykolog Lars Bjarnø i København kan du booke tid til en behandling hvori der anvendes metakognitiv terapi. Læs mere, og kontakt psykolog Lars Bjarnø via hjemmesiden https://www.larsbjarno.dk/ 

More articles