Få professionel råd og vejledning af en erhverv- og selskabsadvokat

17 May 2020
Lotte Hindsberg
image

editorial

Uanset om du allerede har en virksomhed eller går med planer om at stifte en, kan du med fordel kontakte en erhvervs eller selskabsadvokat, hvis du står med nogle juridiske udfordringer eller har brug for at få råd og vejledning.

Det kan f.eks. være områder som stiftelse af et selskab, kontrakter mellem virksomheden og leverandører, ansættelseskontrakter eller markedsføringsloven. Det kan også være at du har en kunde som ikke kan eller vil betale sit udestående og her kan advokaten være behjælpelig med at sende en inkassovarsel til kunden eller lave en afbetalingsaftale. Det kan f.eks. være https://www.holst-law.com/forretningsomr%C3%A5der/selskabsret-og-erhvervsret.aspx.

Stiftelse af en virksomhed

Hvis du overvejer at stifte et ApS eller et A/S, kan du med fordel stifte et holdningselskab på samme tid. Stifter man et holdingselskab kan de samme penge bruges til at stifte et ApS eller A/S. Du får altså 2 for ens pris. Venter du til et senere tidspunkt, er der nogle skattemæssige konsekvenser ved at stifte et holdingselskab. Hvilke kan en advokat eller en revisor oplyse dig om. Fordelen ved at stifte et holdingselskab er at du kan bruge den som “bank” og fører et evt. overskud fra et ApS op i holdingselskabet og undgå at betale skat. Det kan også bruges til at dække et andet ApS underskud.

Inddrivelse af gæld

De fleste virksomheder vil på et eller andet tidspunkt opleve at de har en kunde der enten ikke kan eller vil betale. Nogle gange hjælper det at sende en rykker og de fleste kunder vil også gerne indgå en aftale om at få betalt gælden. Men en gang i mellem kan det være nødvendigt at sende en kunde videre til inkasso og evt. videre til fogedretten for at få de penge kunden skylder. Det er her en erhvervsadvokat kan være behjælpelig med at sikre, at det foregår juridisk korrekt.

More articles