Få bugt med dit misbrug med en alkoholbehandling

09 august 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Syntes du eller din familie, at der bliver drukket lige lidt for meget og har du brug for hjælp til at komme ud af dit misbrug er der hjælp at hente rundt omkring på de forskellige misbrugscentre. Alt afhængig hvilke misbrug du har, skal du vælge dit center og ikke blot finde det der er tættest på.

Det er gratis at modtage behandling forudsat at du er villig til at oplyse dit Cpr. nr. Dette skyldes alene, at det er din kommune der skal betale for behandlingen og en betaling skal rent lovmæssigt tilknyttes et Cpr. nr. 

Det første møde hvor du kan høre om de muligheder der er, samt modtage en generel vejledning, er der intet krav om at fortælle ens navn. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Holistisk behandling

I dag er en behandling holistisk eller sagt med andre ord så er det ikke længere en behandling, hvor du blot får et par gode råd, bliver afgiftet og så sendt hjem med et glas antabus. I dag er behandlingen langt mere helhedsorienteret. Der bliver spurgt ind til hvilke udfordringer du har, som kan være årsagen til at du drikker alt for meget og du vil få lært nogle måder, hvordan du kan tackle dem, så du ikke betyder at benytte dig af alkohol.

Ved siden af selve behandlingen er der også fokus på tiden efter endt behandling. For det er her den store prøve skal stå. Erfaringerne har vist, at med mindre misbrugeren har noget andet han kan bruge sin tid på end sit gamle misbrug, er der stor risiko for at han falder tilbage til gamle vaner og venner. Venner der typisk har samme misbrug. Det skyldes kedsomhed og ensomhed. Efterværn er derfor mindst lige så vigtigt, som den egentlige behandling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at hjælp med at finde en ny bolig og et helt nyt netværk.

Flere Nyheder