Få hjælp til alkoholbehandling på professionelt behandlingscenter

15 October 2018
Astrid Pedersen
Få hjælp til alkoholbehandling på professionelt behandlingscenter

Alle mennesker kan rammes af et misbrug. Og alkohol misbrug er blandt de mest udbredte i Danmark – såvel på grund af alkohols status som legitimt rusmiddel, som i kraft af alkohols nemme tilgængelighed. Og som med alle andre former for misbrug og afhængighed, kan alkoholisme føre til menneskelig og økonomisk ruin, da alle pengene bliver drukket op, og selv de nærmeste bliver skubbet væk af den misbrugsramte – i sorg, afmagt og skam over situationen. Det er her, du som pårørende skal være stærk og vedholdende, og sørge for, at din ven, kollega, nabo eller dit familie medlem kommer i behandling hurtigst muligt.

Hvad kendetegner en vellykket alkoholbehandling?

Behandling af misbrugsramte – her under alkoholikere – bør tage udgangspunkt i individet selv, og basere sig på afprøvede og succesfulde metoder. Det er meget svage og sårbare mennesker, der er tale om – og derfor bør intet være overladt til tilfældighederne. Når først en misbrugsramt har erkendt sit problem, og dermed taget det første og afgørende skridt mod et liv uden stoffer og afhængighed, er det vigtigt, at denne beslutning følges op med et kompetent behandlingsforløb. Og her bør man som pårørende bistå den misbrugsramte, og udse sig det behandlingscenter, som tilbyder den på én gang mest omsorgsfulde og professionelle behandling af misbrug.

Når du leder efter et misbrugscenter, som kan hjælpe din nære og kære med at slippe ud af sin alkohol afhængighed og bygge en ny tilværelse op, bør du først og fremmest kigge på, hvilke metoder, der anvendes i behandlingen – og hvordan normeringen er. Det er meget vigtigt, at der fra personalets sid er fuld opmærksomhed på klienten og dennes problemer, og at behandlingen ikke drukner i bureaukrati eller travlhed, fordi der er for få behandlere til for mange klienter. Hos Behandlingscenter Søby Park indlægges højst 12 klienter ad gangen, og personalet er særligt uddannet til at håndtere misbrug af alle typer.

Læs mere på Behandlingscenter Søby Park

More articles