Få en professionel gulvslibning – find din gulvsliber online

25 December 2018
Astrid Pedersen
image

Træværk er uden tvivl den lækreste form for gulv belægning, man kan ønske sig i sit hjem. Et velbevaret trægulv, som dækker hele det samlede bolig areal, er et kæmpe aktiv for en ejendom. Træ er et organisk materiale, som nærmest føles levende under fødderne, og som isolerer samtidig med at det er super behageligt at betræde. Det eneste problem med trægulve består deri, at de med tiden bliver slidte og grimme at se på – i hvert fald hvis man ikke sørger for at holde dem ved lige efter forskrifterne.

Er man for eksempel i besiddelse af et lud- eller sæbe behandlet trægulv, kommer dette hurtigt til at tage sig mat og gråligt ud i overfladen. Dette skyldes, at disse to former for overfladebehandling ikke er forseglende, og at træværket derfor i en vis grad er blotlagt – kun beskyttet af en hinde bestående af hvidpigmenteret sæbe, som beskytter træværkets fibre mod udtørring, samtidig med at det giver gulvet dets hvidlige skær og silkematte overflade.

En gulvslibning kan genskabe dit smukke trægulv

Sæbebehandlede trægulve kræver derfor hyppig pleje med denne særlige form for sæbe, som skal arbejdes ind i træværket ved grundig – og hyppig – gulvvask. Forsømmer du denne rutine blot få gange, vil træværkets fibre tørre ud, og støv og skidt, som nedtrædes i gulvet, vil aflejre sig i gulvets overflade.

Dette giver det matte og grålige look, som især er fremtrædende, der hvor gulvet udsættes for mest slitage – for eksempel i entréen eller rundt omkring spise- eller sofabordet. Gulvet vil få en tendens til at danne splinter, og samtidig suge spildte væsker til sig som en svamp. Dette vil skabe grimme plamager, som får gulvet til at se gammelt og grimt ud.

En grundig gulvslibning vil dog hurtigt få gjort kål på det problem. Disse overfladiske skader stikker nemlig sjældent dybere end et par millimeter – og det er netop i disse millimeter, at de skæmmende plamager sidder. Find din dygtige gulvmand på https://gkservice.dk/ 

More articles