Et strejf af orienten med kylling i karry

15 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Danskerne har altid været gode til at opsnappe gastronomiske tendenser fra udlandet og indlemme dem i vor egen køkken tradition – eventuelt i en modificeret udgave. Blandt disse kan nævnes de italienske specialiteter så som pasta bolognese, pizza og lasagne samt mere eksotiske retter som for eksempel Chili Con Carne.

I de fleste tilfælde hvor ingredienser og krydderier kommer langvejs fra er det nødvendigt at mildne lidt på rettens udtryk for at tilpasse denne de lidt sarte danske ganer.

Således er der knap så meget chili i en dansk version af Chili Con Carne som der er i den mexikanske variant. Og det samme gør sig gældende for de karry retter som har hentet inspiration i de østligt beliggende områder – for eksempel kylling i karry.

image

Glæd familien med kylling i karry til aftensmad

Det pulveriserede blandingskrydderi karry, som du finder på supermarkedernes hylder, har meget lidt tilfælles med den traditionelle indiske curry. En god karry ret kan dog godt vække associationer til eksotiske himmelstrøg. Og under alle omstændigheder er langt de fleste karry retter utroligt velsmagende.

Du kan selv bringe orienten ind i dit køkken – og til familiens middagsbord ved at bruge karry pulver i madlavningen. Et kendt eksempel på en ret, som er sket i tilblivelsen mellem det indiske og det danske køkken, er kylling i karry. Kylling i karry kombinerer den klassiske flødesovs med karryens østerlandske magi til et utroligt velsmagende resultat.

Kylling i karry serveret med liftligt duftende basmati ris, og eventuelt ledsaget af sød eller stærk mango chutney, er et hit blandt store og små i familien. Samtidig er kylling i karry nemt og hurtigt at lave, og hverken ingredienser eller tilbehør koster en formue.

Du kan finde den originale opskrift på kylling i karry, og få inspiration til at sætte dit eget præg på retten, på dk-kogebogen.dk

More articles