En verden af kabler til mange slags brug

14 January 2019
Anders Lundtang Hansen
En verden af kabler til mange slags brug

Lad os starte med en lille vittighed: Hvilke former for kabler er de bedste? Dem, der ikke er indviklede.

Med den af vejen, kan vi starte alvoren og sige, at de bedste kabler selvfølgelig er dem, der passer til den anledning, du skal bruge dem til.

Og de anledninger kan faktisk være svær at navigere i, men den behøver ingenlunde at være indviklet at hitte redde i, så snart man bare gør sig sine forholdregler, før man anskaffer sig de nødvendige kabler.

Det er der forskellige tips til, hvordan man gør korrekt, når man skal til at lede efter et enkelt kabel eller flere af slagsen, og det er de fifs, som vi vil bruge denne artikel til at forklare lidt om.

Før der fandtes webshops, var det meget normalt, at specielt håndværkere, fagfolk og selvlærte amatører selv gik ned i forretningen og gerne åbnede emballagen til et kabel – selvom de ikke måtte – for at regne sig frem til, om et kabel passede.

Den slags ser man stadig, men det vil vi slet ikke opfordre til, men blot henstede til, at man undersøger de kabler, der ikke er pakket lige så formfuldendt ind, eller spørger en medarbejder, selvom det rammer visse fagfolks stolthed at bede om hjælp – men det er immervæk det smarteste at gøre.

Hvis man netop vælger at handle på nettet, kan det være svært at regne ud, om et kabel passer, men ofte knytter der sig nogle modelnumre eller andet til, hvor man kan slutte sig til, om kablet eventuelt vil passe til det, man skal bruge det til.

Tjek også efter, om det er et han- eller hunstik, om det passer i længden, og om indgangene passer i bredden, for det ses ofte, at man får skaffet sig det rigtige modelnummer, men så passer størrelsen ikke.

Ellers håber vi, at dette indlæg netop gjorde det mindre indviklet at finde frem til de rette kabler.

 

More articles