Domænetest, domænenavn og webhotel

29 juli 2021
Camilla Skøtt

Når du skal have en hjemmeside ud at leve på internettet, har du brug for to ting: et domænenavn og et webhotel. Vi tager et kig på begge dele, så læs med og få det store overblik.

Én ting er at finde et navn til sin virksomhed, noget andet er at finde et navn, der også er ledigt som domæne. Mange .dk og .com domæner er allerede optaget, og derfor kan det være lidt af en opgave at finde et godt et, der også er til at købe. 

Jagter du det helt rette domænenavn, har du brug for en domænetest. En domænetest er et online værktøj, hvor du hurtigt og let kan indtaste det navn, du drømmer om at købe og efterfølgende få at vide, om det er ledigt. Er det dét, kan du registrere det med det samme – er det ikke ledigt, må du fortsætte jagten.

Hvad er et webhotel?

Domæne er det første, du skal have fat i, når din hjemmeside skal online, men der er en ting mere, du har brug for – nemlig et webhotel. Et webhotel er – som navnet antyder – et sted hvor du kan opbevare din hjemmeside. Det er serverplads til alle dine filer, og det er nødvendigt at have, hvis din hjemmeside skal ud at leve på det store internet.

Du kan med fordel købe dit domæne og dit webhotel hos samme udbyder, da det letter praktikken. Særligt hvis du ikke er en haj til al teknikken bag en hjemmeside, er det en fordel.

Når du skal vælge dit webhotel, anbefaler vi altid, at du går med et dansk et af slagsen. På den måde får du nemlig dansk kundeservice og danske servere. Førstnævnte er rart, når noget driller, og sidstnævnte har en betydning for din SEO – selvom den er lille, er den værd at tage med.

Flere Nyheder