Alkoholbehandling med eller uden indlæggelse?

08 June 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du kommet ud i et forbrug af alkohol, som er ude af kontrol? Så bør du overveje at gennemgå en professionel alkoholbehandling.

Hvori består en alkoholbehandling?

En effektiv alkohol behandling vil være tilrettelagt efter den enkelte persons behov. Der kan være stor forskel på behovet for alkohol behandling fra person til person. Den misbrugsramtes individuelle dispositioner samt misbrugets sværhedsgrad er vigtige faktorer når man skal vurdere hvilken alkohol behandling som personen er bedst tjent med.

Ved misbrug som ikke har stået på i så lang tid kan en behandling med antabus, fulgt op med ambulant terapi, være en god løsning. På den måde kan de misbrugsramte passe sin hverdag ved siden af afvænningen. Men i svære tilfælde kan det være nødvendigt med en indlæggelse på et misbrugscenter.

Der er mange fordele ved at modtage alkohol behandling på et misbrugscenter hvor man kan være indlogeret 24 timer i døgnet. Som misbruger kan det være nødvendigt at komme uden for sine vante rammer hvis ikke man skal falde tilbage i misbruget.

Mange alkoholikere som har haft et stort alkohol forbrug igennem mange år vil desuden have brug for afrusning under overvågede forhold. Alkohol abstinenser kan nemlig godt gå hen og blive decideret skadelige, og kan vare i mange dage. Forsøger man sig selv med afrusning er risikoen for at man falder i undervejs temmelig stor. Og de svære abstinenser, som kan inkludere voldsomme smerter i kroppen, kvalme, opkastninger, feberkramper og delirium, kan faktisk være farlige at gennemleve uden hjælp.

Hvor kan jeg blive indlagt til alkoholbehandling?

På Behandlingscenter Stien kan du få professionel hjælp til såvel afrusning som til alkohol behandling i form af intensiv terapi over et forløb på cirka fem uger. Du kan læse meget mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenterets hjemmeside behandlingscenter-stien.dk – og også finde kontaktinformationer.

More articles