Alkoholbehandling – en løsning for hele familien

16 May 2022
Astrid Pedersen

editorial

Lever du under samme tag som en alkoholiker, og har du efterhånden gjort det igennem en længere periode – måske flere år? Så kender du sikkert alt til den følelse af skyld og skam, som følger med at være i et forhold med en misbrugsramt person.

Du kan sikkert også nikke genkendende til den sorg som er forbundet med at se sin nære og kære svinde ind som følge af det hårde misbrug. Og du frygter sikkert den dag hvor misbruget kammer over, eventuelt med fatale konsekvenser.

Hvordan hjælper jeg en misbrugsramt person bedst muligt?

Det er derfor vigtigt at du tager affære hurtigst muligt. Som pårørende til en alkoholiker er det faktisk dit menneskelige og moralske ansvar at sørge for vedkommendes ve og vel.

Dette gør du ikke ved at tillægge dig en adfærd som gør det muligt for ham eller hende at fortsætte sit misbrug. Du skal således per omgående holde op med at lyve over for dig selv om din omverden, for eksempel ved at dække over din kæreste eller ægtefælle når vedkommende ikke er mødt på arbejde eller ikke kan styre sit alkohol forbrug ved sociale lejligheder.

alkoholbehandling

I stedet er det din opgave at foranstalte en afvænnende behandling som kan få ham eller hende tilbage på det rette spor, således at I sammen kan genopbygge en tilværelse uden alkohol og afhængighed. Og dette gøres mest effektivt med hjælp fra et professionel misbrugscenter.

Hvor finder jeg det bedste center til behandling af alkoholmisbrug?

Hvis du er på udkig efter et behandling som tilbyder indlogering og ugelange behandlings forløb kan du finde had du søger hos Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien kan hjælpe din misbrugsramte pårørende med såvel afrusning som med intensiv terapi og opfølgende møder som kan forhindre tilbagefald.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien direkte, via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

More articles