Få tilbud på den billigste gulvafhøvling eller gulvafslibning

30 May 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du træt og ked af dit gamle, slidte trægulv som måske oven i købet er skæmmet af grimme skader eller misfarvninger? Så har du sikkert overveje at skrotte gulvet til fordel for et mere rengøringsvenligt og robust et af slagsen. Men her bør du tøve en kende. Et nyt trægulv er nemlig temmelig dyrt at få anlagt. Og et beton, cement eller epoxy gulv vil aldrig kunne give samme stemning og atmosfære som et ægte trægulv.

Dit trægulv kan sagtens blive rigtig pænt igen

Det er især rigtig synd at fjerne gulvet da der er en god chance for at det faktisk kan reddes. Det er blot et spørgsmål om at finde en dygtig gulvmand som kan give gulvet den behandling det fortjener, hvad end der er tale om en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Hvad skal jeg vælge – gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Din gulvmand vil hurtigt kunne vurdere om gulvet er bedst tjent med en gulvafslibning eller om der skal en gulvafhøvling til før det atter bliver pænt.

Generelt forholder det sig således at en gulvafslibning egner sig til gulve som udelukkende er behæftet med overfladiske skønhedspletter så som misfarvninger (for eksempel som følge af solfalming eller skjolder fra spildte væsker), slidspor af nedtrådt skidt, eller mindre ridser og skrammer fra almindeligt dagligdags slitage. Disse stikker nemlig sjældent dybere end det par millimeter som fjernes ved en gulvafslibning med sandpapir.

Er der mere alvorlige og graverende skader i gulvet som for eksempel dybe revner, buler eller niveau forskelle skal der som regel en gulvafhøvling til førend gulvet kan blive jævnt og ensartet i overfladen igen. Begge opgaver kræver et sikkert og professionelt håndelag, og derfor bør du altid lade din gulvmand udføre arbejdet med afslibning eller afhøvling af gulve.

Du kan læse mere om gulvafhøvling og gulvafslibning på bloggen https://nytomhuse.dk/faa-gulvafslibning-hjem-til-dig/.

More articles