Få luksus tilbage i hverdagen med emaljering af badekar

11 august 2019
Astrid Pedersen
Få luksus tilbage i hverdagen med emaljering af badekar

Når et badekar skal være smukt at se på – og hygiejnisk at bade i – nytter det ikke noget, at emaljen på karrets inderside er ridset, skrammet og misfarvet. Et badekar vil uvægerligt blive slidt i takt med at det bliver brugt igennem flere år. Selv om emalje er et stærkt og modstandsdygtigt materiale, kan længere tids anvendelse sætte sine tydelige spor. Dette sker som regel i form af ridser og skrammer, som gør overfladen ujævn, og grimme misfarvninger, der hvor karret slides allermest.

Her vil rust, kalk og okker fra badevandet kunne danne grimme brunlige og gullige plamager, som føles ru i overfladen. Dette ses som regel lige foran badekarrets afløb, og rundt om rør og armaturer i badekarrets kant. Og disse plamager er som regel ikke blot grimme og uæstetiske at betragte – de udgør også en hygiejne risiko, idet den ru overflade kan gemme på hud og sæbe rester, hvilket danner perfekte vækstvilkår for diverse mikro organismer – for eksempel bakterier og svamp.

Hvordan bliver mit gamle, slidte badekar flot igen?

Hvis du ønsker at beholde dit gamle badekar – og faktisk være i stand til at bruge det til karbade igen – bør du overveje at få det sat i stand. Det er nemlig ret så omkostningsfuldt at skulle skifte karret ud med et nyt eet af slagsen. For det første skal det gamle kar bortskaffes, hvilket i sig selv er en temmelig omstændelig opgave. Et nyt kar er heller ikke just billigt i anskaffelse. Og er der tale om et indbygget kar, skal soklen brydes ned før bortskaffelse af det gamle kar og bygges op igen omkring det nye – og dette er heller ikke hverken let eller billigt.

I stedet kan du alliere dig med en dygtig badekarsmaler, som på få timer kan genskabe den stærke emalje i dit badekar. Læs mere på https://emaljering-af-badekar.dk/emaljering-af-badekar/ 

Flere nyheder